Tudose: Românii să înţeleagă că, dacă lucrează cu o bancă anume, ăia ne fură

Tudose: Românii să înţeleagă că, dacă lucrează cu o bancă anume, ăia ne fură

Mihai Tudose FOTO gov.ro

Există posibilitatea de a face publice date despre anumite bănci care îşi externalizează profiturile astfel încât „să înţeleagă românii că, dacă lucrează cu banca aia, ăia ne fură”, a declarat miercuri, la Antena 3, premierul Mihai Tudose.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nimeni nu poate să înţeleagă că o instituţie bancară funcţionează 5-7-10 ani consecutiv în care e în pierdere. Pe clădirea scrie că e bancă, nu Crucea Roşie sau o instituţie de caritate. Sediile arată binişor spre foarte bine, salariile sunt bune spre foarte bune. Domniile lor dovedesc o imaginaţie debordantă în a-şi externaliza profiturile. Nu mai merge”, a spus Tudose, potrivit News.ro.

El a precizat că ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, a avut deja o discuţie cu reprezentanţi ai băncilor care activează în România privind profiturile realizate şi că acestea au câteva săptămâni „să-şi regândească strategia”.

În caz contrar, există posibilitatea adoptării unor măsuri specifice pentru domeniul bancar, inclusiv prezentarea publică a unor date despre anumite bănci.

„Venim cu diverse lucruri pe reglementări fiscale, ţintite pe domeniu. Mai mult, chit că este secretul bancar, eu îmi asum la un moment dat să fac publice nişte date. Dau un exemplu-două de bănci. Ştiu că o să o păţesc, dar am să o fac ca să înţeleagă românii că, dacă lucrează cu banca aia, ăia ne fură şi că, din 40 de bănci, avem 20 de bănci bune, 19 care-şi revin şi una care continuă să creadă că e mai deşteaptă decât noi, românii”, a spus Tudose.

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a spus săptămâna trecută că 70% dintre băncile din România nu au plătit impozit pe profit în ultimii cinci ani.

Comentând declaraţiile lui Mişa, guvernatorul BNR Mugur Isărescu a spus, vineri, că băncile nu au plătit impozit pe profit pentru că nu au făcut profit. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările