UPDATE Transporturile dau undă verde pentru Centura Bucureştiului: câteva sute de metri în Nord şi 17 km în Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Razvan Cuc FOTO gov.ro

Ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, a semnat luni contractul de proiectare şi execuţie pentru Autostrada de Centura Bucureşti, lotul 1, respectiv 700 de metri aferent zonei de nord şi 17 km din centura de Sud.

Valoarea estimată a procedurii de licitaţie pentru  „Autostrada de Centura Bucureşti km 0+000 - km 100+900' Lotul 1: Sector 1. Km 52+070 - Km 52+770 aferent Centura Nord şi Sector 2 Km 52+770 - Km 69+000 aferent Centura Sud" a fost de 920 de milioane de lei.

Contractul pentru cei 17 km din Autostrada de la Centura Bucureşti are o valorea de 830 de milioane de lei. Perioada de proiectare este un an, iar cea destinată execuţiei este de 30 de luni. Durata garanţiei proiectului este de 5 ani.

Firma care se ocupă de aceste lucrări este Alarko Contractic Group, companie listată în Turcia.

„Au mai rămas 17 km în valoarea de 830 de milioane de lei, condiţiile pentru acest proiect sunt ca şi în cazul ultimelor 2 proiecte, durata de proiectare 12 luni şi durata de execuţie de 30 de luni” a declarat Răzvan Cuc într-o conferinţă de presă susţinută, luni, la Ministerul Transporturilor.

Pe 20 august, Răzvan Cuc anunţa semnarea contractului pentru ultima secţiune din Centura de Sud a Capitalei la profil de autostradă cu o firma din Turcia.

Recent, ministrul afirma că perioada de proiectare este de 12 luni pe acest contract, iar cea de execuţie de 24 luni, în condiţiile în care celelalte două contracte au fost semnate anterior.

Potrivit sursei citate, constructorii desemnaţi pentru Centura pe sud a Capitalei sunt o firma turcească pe lotul 1 şi 2, iar pe lotul 3 o firma grecească.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite