Transgaz: Necesarul de gaze este asigurat

Transgaz: Necesarul de gaze este asigurat

Transgaz a dat asigurări că necesarul de gaze este rezolvat

Transgaz a reacţionat referitor la situaţia necesarului intern de gaze. Astfel, compania a dat asigurări că necesarul de gaze pentru consumul intern este asigurat, atât  din producţia internă prin extracţie, dar şi din import din ţările furnizoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Transgaz a comunicat faptul că are o capacitate de interconectare mai mare ă faţă de anul trecut prin punctele din Ucraina, Ungaria şi Bulgaria şi de 4 ori mai mult decât necesarul de import al României. Concret, Transgaz are o capacitate de interconectare de  44 milioane metri cubi pe zi în timp ce necesarul de import este de aproximativ 10 milioane metri cubi.

”Începând cu 01.01.2020, capacitatea fermă pusă la dispoziţie de către Transgaz pe toate aceste puncte de interconectare cu OTS adiacenţi este de 44,2 mil mc/zi, faţă de capacitatea fermă de 41,4 mil.mc/zi din aceeaşi perioadă a anului trecut şi superioară necesarului de import al României, care, în cazul unor temperaturi foarte scăzute este de cca. 20-22 mil.mc/zi. În acest moment cantităţile de gaze importate în România sunt de cca. 10,8 mil mc/zi. Până la data de 31.12.2019, importul de gaze naturale se realiza prin punctele de import Medieşu Aurit şi Isaccea Import România, cu o capacitate de 34,6 mil.mc/zi în baza Acordurilor tehnice încheiate cu Gazprom. Dat fiind faptul că de la data de 01.01.2020, nu se mai pot prelua gaze naturale în baza acestor acorduri, Transgaz este în negocieri avansate pentru încheierea Acordului de Interconectare cu GTSO - operatorul sistemului de transport gaze naturale din Ucraina, din cauza încheierii la 30.12.2019 a contractului între Gazprom şi Naftogaz” , a comunicat Transgaz.

Transgaz este o companie prezentă la Bursă, unde un preţ mediu al acţiuii este 353,19 lei, cu 80% mai mult decât în 2008. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: