Traficul de pasageri pe aeroporturile Otopeni şi Băneasa din Bucureşti a crescut cu 12,5% în primul semestru

Traficul de pasageri pe aeroporturile Otopeni şi Băneasa din Bucureşti a crescut cu 12,5% în primul semestru

Mişcările de nave au crescut cu 8,7% în primul semestru

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a înregistrat un trafic aerian de 4,21 milioane de pasageri şi 52.116 mişcări de aeronave (aterizări şi decolări), în primele şase luni ale acestui an, pe aeroporturile internaţionale Henri Coandă - Otopeni şi pe Bucureşti-Băneasa Aurel Vlaicu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucureştiului în primul semestru din 2015 a înregistrat o creştere relevantă, de 12,5%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, creându-se astfel premisele atingerii pragului de 9 milioane de pasageri în întreg anul 2015, a informat CNAB, într-un comunicat.

4,2 milioane de pasageri pe Otopeni

Din total, pe Aeroportul Henri Coandă s-au înregistrat 4.215.314 pasageri şi 46.426 de mişcări de aeronave.

“Evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti devansează semnificativ tendinţa generală înregistrată la nivel european.
Pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat, de asemenea, şi o creştere a numărului de mişcări de aeronave, depăşind şi la acest capitol trendul european. Astfel, în primele şase luni ale anului 2015, numărul mişcărilor de aeronave pe aeroporturile din Bucureşti a crescut cu 8,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, se mai arată în comunicat.

În anul 2014, cele două aeroporturi ale Capitalei – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa-Aurel Vlaicu – au fost tranzitate de 8.321.858 de pasageri, numărul de mişcări aeronave (aterizări şi decolări) ridicându-se la 102.048.

70 de destinaţii

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti operează în prezent 31 de companii aeriene, care transportă pasageri către 70 de destinaţii. În anul 2014, pe AIHCB au început să opereze două noi companii aeriene, Ryanair şi Air Baltic.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile bucureştene: Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: