Toyota plăteşte aproape 3,4 miliarde de dolari proprietarilor de maşini afectate de rugină

Toyota plăteşte aproape 3,4 miliarde de dolari proprietarilor de maşini afectate de rugină

Modele Toyota adectatede rugină sunt tacoma, Tundra şi Sequoia FOTO: Guliver  / Getty Images

Toyota a ajuns la un acord cu proprietarii unor modele de maşini vândute în Statele Unite de către grupul auto japonez, care au dat în judecată producătorul pentru că acesta nu a protejat vehiculele împotriva ruginii, relatează Reuters, potrivit news.ro.


Avocaţii proprietarilor de maşini afectaţi au depus în instanţă documente în care se estimează valoarea daunelor la 3,375 miliarde dolari, adică în jur de 15.000 dolari pentru fiecare vehicul, plus costuri cu verificarea de circa 90 milioane dolari, sau 60 dolari pe maşină.

Acordul vizează circa 1,5 milioane de maşini din modelele pickup Tacoma şi Tundra şi din modelul SUV Sequoia.

Proprietarii modelelor au acuzat Toyota că maşinile pe care le-au cumpărat nu au fost protejate în mod adecvat împotriva ruginii, ceea ce poate duce la o coroziune suficient de gravă încât să compromită integritatea structurii maşinilor.

Acordul prevede că Toyota va verifica maşinile respective timp de 12 ani de la data vânzării pentru a stabili dacă caroseriile autovehiculelor sunt compromise şi trebuie schimbate.

Costurile vor fi suportate integral de constructorul auto japonez.

Este vorba despre maşinile din modelul Tacoma fabricate între 2005 şi 2010, maşinile Sequoia fabricate în perioada 2005-2008 şi autovehiculele din modelul Tundra produse în 2007 şi 2008.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: