Topul celor mai valoroase companii din România

Petrom, Hidroelectrica, Orange, Romgaz şi Vodafone sunt primele cinci companii din România într-un top realizat de „Ziarul Financiar" în colaborare cu casa de investiţii Capital Partners.

Petrom este liderul acestui clasament pentru al şaselea an consecutiv, cu o valoare de 3,72 de miliarde de euro. Urmează Hidroelectrica - 3,49 miliarde de euro, Orange - 2,68 miliarde de euro, Romgaz - 2,71 miliarde de euro şi Vodafone, cu o valoare de 2 miliarde de euro.

Topul continuă cu BCR (1,80 miliarde de euro), BRD (1,78 miliarde de euro), Fondul Proprietatea (1,41 miliarde de euro), Nuclearelectrica (1,34 miliarde de euro) şi Automobile Dacia (1 miliard de euro).

Aproape un sfert din companiile din top 100 sunt din energie (23), sector urmat de industrie (15 companii), bănci (14) şi bunuri de consum (9). Telecomul, retailul, construcţiile, asigurările şi petrolul au între 4 şi 5 companii în top.

Potrivit „Ziarului Financiar", evaluările au fost realizate de Capital Partners pornind de la date financiare selectate din surse publice.

Pentru companiile listate a fost aleasă capitalizarea bursieră din ultima zi de tranzacţionare a lunii septembrie 2011.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: