Timothy Geithner: Europa a trecut de partea cea mai grea a crizei economice

Secretarul Trezoreriei din Statele Unite, Timothy Geithner, a declarat joi că Europa, datorită măsurilor adoptate pentru a limita criza datoriilor, nu mai prezintă riscuri "semnificative" pentru restul economiei mondiale, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Aici, în Statele Unite, şi în întreaga lume, oamenii pot fi mai încrezători în faptul că Europa nu va cauza daune considerabile economiei globale sau economiei noastre", a declarat Geithner pentru postul public de televiziune PBS.

Geithner a răspuns astfel unui reporter care l-a întrebat dacă americanii ar putea "să creadă faptul că partea cea mai grea a crizei financiare din Europa a trecut".

Secretarul Trezoreriei a facut aceste remarci în momentul în care Grecia părea joi în măsură să reuşească operaţiunile sale de restructurare a datoriilor care ar trebui să îi permită să obţină din partea creditorilor săi privaţi o ştergere de o sută de miliarde de euro din datoria sa, transmite Mediafax.

"În ultimele luni, (europenii) s-au descurcat mult mai bine decât înainte pentru a se asigura că vor controla situaţia şi pentru a convinge oamenii din întreaga lume să fie mai încrezători în capacitatea lor de a controla riscurile crizei", a adăugat Geithner.

Cu toate acestea, pentru Europa, criza va continua să fie "lungă şi dificilă", a menţionat Timothy Geithner.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările