Teodorovici, la Washington: domeniile sănătăţii, educaţiei şi infrastructurii sunt prioritare pe lista de investiţii

Teodorovici, la Washington: domeniile sănătăţii, educaţiei şi infrastructurii sunt prioritare pe lista de investiţii

Eugen Teodorovici a participat joi, la Washington, la o serie de discuţii cu reprezentanţi ai Consiliului de Afaceri Româno-American (AMRO), ai BCIU (Business Concil for International Understanding) şi ai Băncii Mondiale, prezentând cadrul economic al României şi nevoile de investiţii străine.

Ministrul Finanţelor Publice a menţionat prioritizarea domeniilor sănătăţii, educaţiei şi infrastructurii în ceea ce priveşte alocarea bugetară şi investiţiile străine, pentru care se doreşte asigurarea unui cadru legal propice. „Am stabilit un cap de pod al relaţiilor economice româno-americane şi ne-am întâlnit cu reprezentanţi ai BCIU, pe care i-am invitat să investească în România. Atitudinea părţii americane a fost favorabilă şi am purtat o discuţie deschisă despre mediul economic şi potenţialul de dezvoltare al României”, a precizat ministrul, citat de Mediafax.
 
Teodorovici a avut întâlniri şi cu oficiali ai Motorola Solutions, Textron, Exxon Mobil, Parson Corporation, Amgen, Amro, Metlife, Google, Swiss Re Management, Merk, Lockheed Martin, corporaţii care fac parte din BCIU (Business Concil for International Understanding).
 
În cadrul întrevederii cu reprezentanţii Băncii Mondiale, au fost purtate discuţii legate de eventuale colaborări, fiind trecute în revistă proiectele existente şi viitoare ale Băncii Mondiale în România, precum şi evoluţiile şi perspectivele viitoare pe domeniile de interes pentru Guvernul României.
 
Ministrul Finanţelor Publice se află în perioada 10 – 15 aprilie într-o vizită oficială la Washington pentru a participa la Reuniunea de Primăvară a Băncii Mondiale (BM) şi a Fondului Monetar Internaţional (FMI).
 
Agenda ministrului finanţelor cuprinde o serie de întâlniri cu Cyrill Muller, vicepreşedinte Băncii Internaţionale de Reconstrucţie şi Dezvoltare, Koen Davidse, noul director executiv al constituentei olandeze la BIRD, Andrew McDowell, vicepreşedinte BEI, dar şi cu alţi oficiali ai organizaţiilor financiare internaţionale, inclusiv cu reprezentanţi ai International Finance Corporation (IFC). De asemenea, programul ministrului va cuprinde şi o serie de întrevederi cu reprezentanţii agenţiilor de rating, precum şi cu reprezentanţi ai administraţiei americane, printre subiectele aflate în discuţie, regăsindu-se şi aderarea României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: