Teodorovici susţine că economia României va creşte cu 5,5%, anul viitor

Teodorovici susţine că economia României va creşte cu 5,5%, anul viitor

Orlando Teodorovici FOTO Inquam Photos / George Călin

Creşterea economică a României va fi şi anul viitor de peste 5%, pentru că există foarte mare potenţial, dar vom propune şi foarte multe măsuri pe zona economică şi pe evaziune fiscală, a declarat, duminică seara, la Antena 3, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Creşterea economică de anul viitor va fi 5 şi ceva. Trebuie să fie, pentru că potenţial există foarte, foarte mare, dar vor fi foarte multe măsuri pe care o să le propunem în acest an şi pe zona economică şi pe evaziune şi pe tot. Anul acesta am mers pe o creştere economică de 5,5%. (...) PIB-ul României este de 1.031 de miliarde de lei şi a crescut cu 34% faţă de 2016”, a spus Teodorovici, întrebat care va fi creşterea economică de anul viitor, potrivit Agerpres.

Guvernul estimează pentru anul 2019 o creştere economică de 5,5%, iar pentru 2020 prognoza de creştere este de 5,7%.

În schimb, instituţiile internaţionale sunt mai puţin optimiste. Comisia Europeană a revizuit, pe 10 iulie, în sus, la 4%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an. Pentru anul viitor, CE estimează un avans al economiei româneşti de 3,7% faţă de 2019, potrivit previziunilor economice de vară.

La începutul lunii aprilie, Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere la 3,1%, de la 3,4%, estimările privind evoluţia economiei româneşti în 2019, iar Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare estima pe 8 mai că economia românească ar urma să înregistreze anul acesta o creştere de 3,2%, faţă de un avans de 3,6% previzionat în noiembrie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: