Teodorovici se spală pe mâini de impozitarea pensiilor speciale şi de concedierea bugetarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Teodorovici FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Eugen Teodorovici FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici pune în cârca Parlamentului impozitarea pensiilor speciale şi a ministerelor tăierea posturilor de secretar de stat.

Întrebat ce se întâmplă cu proiectul de impozitare a pensiilor speciale, Eugen Teodorovici a declarat că Guvernul va trimite către Parlament un proiect, pentru dezbatere.

„Poate fi un act separat, poate fi un proiect de lege separat care poate fi trimis Parlamentului spre analiză şi adoptare în regim de urgenţă, mai ales că sunt acolo depuse de colegii parlmentari şi două iniţiative legislative. Şi atunci poate o discuţie şi pe această propunere a Guvernului, o conexare a acestor trei propuneri şi o decizie până la final de septembrie cred că e cea mai bună variantă”, a afirmat ministrul Finanţelor.

În ceea ce priveşte reducerea posturilor de secretari de stat, Teodorovici a explicat că va fi luată o decizie la nivelul fiecărui minister.

„Acolo poate fi şi decizie internă a fiecărui minister în parte, o discuţie în cadrul Guvernului pe fiecare minister în parte când se vine cu actul normativ pentru acel minister. Atunci se poate decide... Nu e nevoie de un act orizontal, ci ţine de fiecare minister în parte. Dacă face ministerul o HG (hotărâre de Guvern, n.r.), atunci are în vedere şi această reducere de număr de secretari de stat”, a precizat ministrul Finanţelor. 

Măsura impozitării pensiilor speciale şi cea de tăiere a posturilor de secretar de stat urmau să facă parte dintr-un pachet de măsuri fiscal-bugetare. Ministerul de Finanţe a publicat ulterior un proiect de lege, dar care conţinea numai prevederea privind reducerea cu 50% a posturilor de secretari de stat la nivelul ministerelor şi a cabinetelor acestora.

Ministrul Finanţelor a explicat că impozitarea pensiilor speciale reprezintă un mecanism la care încă se lucrează şi va fi trimis în Parlament în perioada următoare.

Ulterior, şi Ordonanţa ce reduce numărul de secretari de stat s-a amânat, deoarece Guvernul nu avea avizul Consiliului Economic şi Social.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite