Teodorovici, replici acide la adresa PNL: Bugetarii lucrează din tot sufletul pentru ţară, spre deosebire de aceşti absenţi nepricepuţi ai dreptei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omiţând să amintească de câte ori a subliniat că sunt prea mulţi bugetari în instituţiile statului şi că a şi propus demararea unui program de restructurare a celor „care plimbă hârtiile de la un etaj la altul”, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, s-a arătat sâmbătă de-a dreptul jignit de afirmaţiile unor liberali, care au punctat diferenţele uriaşe dintre veniturile bugetarilor şi cele din mediul privat.

Ca atare, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a cerut sâmbătă, participanţilor la Congresul extraordinar al PSD, să-i aplaude pe angajaţii din sectorul bugetar, jingniţi de PNL.

El a spus că numeroşi bugetari  ”lucrează din tot sufletul pentru ţară” şi că PNL nu-şi onorează trecutul istoric.

”Spre deosebire de aceşti absenţi nepricepuţi ai dreptei, PSD are oameni harnici şi pricepuţi”, a afirmat el.

Liderul senatorilor liberali Florin Cîţu a criticat salariile şi beneficiile bugetarilor, propunând taxarea acestora sau renunţarea la vouchere de vacanţă, sporuri şi pensii speciale. 

 ”În medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. DUBLE!  Dar comparaţia nu este corectă. Nu surprinde toate informaţiile. Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi cel mai important siguranţă că indiferent de cât prost îşi fac meseria nu pot să concediaţi. Tot ce primesc în plus bugetarii este susţinut de taxe plătite de privaţi. Este clar că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii. Fără niciun dubiu. Trebuie să avem curajul să recunoaştem TOŢI acest lucru. Restul românilor, din ţara şi din străinătate, muncesc pentru că bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetarii care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală.)”, a scris Cîţu pe Facebook.

Citeşte şi:

Cîţu: E inadmisibil să dai şpagă să lucrezi în sectorul public. Ce soluţii are liberalul pentru reducerea diferenţelor dintre bugetari şi privaţi

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite