Teodorovici, în presa străină: România va avea un deficit bugetar de 2,8%, în 2018

Teodorovici, în presa străină: România va avea un deficit bugetar de 2,8%, în 2018

Eugen Teodorovici FOTO gov.ro

România va încheia anul 2018 cu un deficit bugetar de 2,8% din produsul intern brut, urmând să reducă acest decalaj cu cel puţin 0,5% din PIB, în 2019, a spus ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici, pentru Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„România va avea un deficit bugetar de aproximativ 2,8% din produsul intern brut în 2018 şi va reduce în continuare acest decalaj în acest an cu cel puţin 0,5% din PIB”, a declarat oficialul român, joi, în cadrul unei întâlniri cu presa străină.

Teodorovici a spus, duminică seara, într-o emisiune la Antena 3, că deficitul bugetar pentru anul trecut este în jur de 2,9% din PIB, iar pentru acest an şi-a propus un deficit de 2,5% din PIB.

 „Anul trecut, se închide, pentru că datele oficiale vor fi undeva la final de martie-aprilie, când Eurostat va veni şi va confirma, va fi sub 3% (din PIB – n.red.) deficitul bugetar. Noi am spus spre 2,9%, chiar dacă nu avem datele oficiale, pentru că datele pe execuţia la decembrie vor fi la 25 ianuarie, ca ministru de Finanţe, totuşi, am anumite elemente şi pot să zic că le şi aticipez. Nici vorbă de sărit de 3. Noi am planificat pentru anul trecut 2,97%, pe cash, dar va fi sub. La fel pe ESA, vom vedea cum se închide pe final de 2018. Iar pe 2019, nici vorbă de deficitul de 5%, cum am auzit. Mi-am propus spre jumătate, spre 2,5%, decât pe 5%”, a afirmat Eugen Teodorovici, duminică seara, într-o emisiune la Antena 3.

Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă, a scris, pe Facebook, la data de 31 decembrie 2018, că deficitul bugetar pentru 2018 este de 2,92% din PIB, pe cash, şi a felicitat echipa de la Finanţe. A doua zi, la 1 ianuarie 2019, senatorul liberal Florin Cîţu a scris, pe Facebook, că aceste cifre sunt măsluite, în condiţiile în care execuţia bugetară pentru fiecare lună este finalizată la data de 25 ale următoarei luni.

citeste totul despre: