Teodorovici: Nu este vorba despre impozitarea Bisericii. Căutăm o soluţie de finanţare pentru zona socială

Teodorovici: Nu este vorba despre impozitarea Bisericii. Căutăm o soluţie de finanţare pentru zona socială

Ministerul Finanţelor nu vrea să impoziteze Biserica, dar caută soluţii de finanţare pentru zona socială, în condiţiile în România are o situaţie neplăcută pe această zonă, a declarat marţi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, după discuţiile din Comisia de buget finanţe din Senat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Teodorovici a declarat sâmbătă că nu şi-a schimbat punctul de vedere exprimat anul trecut, privind impozitarea Bisericii, şi vrea să discute informal cu Patriarhul pe aceată temă.

”Nu este vorba despre impozitarea Bisericii. Dacă vă uitaţi peste declaraţiile mele, veţi vedea despre ce mecanism vorbeam. România, din păcate, are o situaţie în zona socială destul de neplăcută. Vă dau doar un exemplu: centrele de plasament. Să mergeţi să vedeţi cum sunt, din păcate, aceste centre. Nu fac decât să găsim încă o soluţie de finanţare pentru zona socială. Nimic altceva, nu ia nimeni niciun ban în plus la stat. Nu asta a fost propunerea”, a afirmat ministrul.

El a atras atenţia că, în mai multe state din Europa, nu doar statul se ocupă de finanţarea pe zona socială. Ministrul a declarat sâmbătă că statul ”a dovedit că este corigent la acest capitol, de a avea grijă de problemele sociale”.

”Biserica a făcut asta foarte bine în ultimii ani. Iar astfel de acţiuni opresc acel curent negativ împotriva Bisericii”, a declarat ministrul, la Antena 3.

citeste totul despre: