Teodorovici: Chiar dacă nu sunt bani de salarii şi pensii, nu spui asta public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă ar fi adevărat că nu sunt bani de salarii şi pensii, nu faci o aşa declaraţie, a spus ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, miercuri seară, criticându-l pe preşedintele Klaus Iohannis pentru „declaraţii iresponsabile” şi spunând că o astfel de discuţie se poartă „altfel, între preşedintele României, între primul ministru, într-un cadru restrâns”.

Teodorovici a răspuns la Antena 3 acuzaţiilor preşedintelui Klaus Iohannis care a spus că sunt probleme extrem de mari cu încasările bugetare şi că nu vor mai fi bani de pensii şi salarii pentru bugetari.

„Aş încerca să fiu cât mai exact pentru ca oamenii să înţeleagă exact care e realitatea. Sper ca şi Iohannis şi alţi oameni politici să ţină cont. Domnul preşedinte a aprobat un buget la începutul acestui an şi ştim foarte bine că a avut atunci toate elementele de buget, toate măsurile pe care guvernul PSD-ALDE şi le-a asumat. Astfel de referiri.. sunt bani de pensii sau se prefigurează o catastrofă la nivel naţional sunt declaraţii iresponsabile. În cel mai rău caz, că ar fi ceea ce spune el adevărat, e o discuţie ce se poartă altfel, între preşedintele României, între primul ministru, într-un cadru restrâns, pentru a vedea dacă aceea e situaţia şi care sunt măsurile pe care Guvernul le-ar putea lua. Chiar dacă ar fi aşa ceva adevărat, dar nu e adevărat, nu faci o aşa declaraţie. Trebuie să fie foarte responsabil când face astfel de declaraţii”, a declarat ministrul Finanţelor.

El a precizat că sunt declaraţii care se pot face până la o anumită limită şi de aceea se discută în CSAT anumite elemente de siguranţă naţională. „Nu le iei şi le faci publice”, a precizat el.

„Orice situaţie de interes naţional trebuie discutată atunci când situaţia o impune. Dânsul vorbeşte de rectificare, ne dă sfaturi să facem rectificarea parţial. Aşa ceva nu e posibil. Rectificarea se face per ansamblu, cum se face un buget pe întreaga economie”, a mai spus Teodorovici.

Ministrul de Finanţe a dat însă asigurări că nu există riscuri în privinţa pensiilor şi salariilor românilor. „Niciodată un guvern responsabil, cum este cel PSD-ALDE, nu o să aibă niciodată pe masa de discuţii vreun semn de întrebare vizavi de veniturile românilor, că sunt pensii sau salarii. Aşa ceva nu există. Că e posibil să fie situaţii în guvernări, cum a fost în 2010, când s-a tăiat din veniturile românilor, asta se putea întâmpla într-o guvernare de tip PDL, PNL. Nu există niciun risc pe ceea ce înseamnă venit al românilor, pensii sau salarii”. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite