Teodorovici, nou atac la multinaţionale: Mai uşor cu faptul că, dacă nu schimbaţi, plecăm! Nu face nimeni investiţii în România pentru că iubeşte România

Teodorovici, nou atac la multinaţionale: Mai uşor cu faptul că, dacă nu schimbaţi, plecăm! Nu face nimeni investiţii în România pentru că iubeşte România

Eugen Teodorovici

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a lansat, marţi, un nou atac la adresa investitorilor străini, pe care i-a îndemnat „să o lase mai uşor” cu ameninţările că pleacă din România, în contextul în care mediul de afaceri a criticat schimbările aduse de Guvern prin Ordonanţa 114. Teodorovici a afirmat că „nu face nimeni investiţii în România pentru că iubeşte România, ci pentru că face business”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Dimineaţă am avut discuţie cu o mare companie, prezentă şi în România, pe 114, discuţii despre ce au de gând să facă, planurile de viitor, investiţii pe care vor să le facă în România, dorinţa de a modifica 114 pe anumită zonă în continuare. Deschidere la dialog am zis că există şi din partea ministrului de resort şi din partea mea ca ministru de Finanţe, care trebuie să fie preocupat ca să vină în România orice fel de investiţie, e logic să fie aşa. Dar mai uşor cu faptul că, dacă nu schimbaţi, plecăm sau nouă ne place România, de aia investim. Să lăsăm vorbele astea frumoase. Nu face nimeni investiţii în România pentru că iubeşte România, ci pentru că face business, că e bancă, că e companie. De asta face în România investiţia. Trebuie să găsim interesul comun ca un business să fie profitabil pentru ambele părţi. Doar pentru unul nu se poate sau, cel puţin, nu se mai poate”, a declarat ministrul Finanţelor, în cadrul conferinţei Tax&Law 2019, organizată de Business Review.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: