Teodorovici: ANAF cheltuie 10 milioane euro pe an ca să trimită înştiinţările prin Poştă. Le vom trimite în format electronic

Teodorovici: ANAF cheltuie 10 milioane euro pe an ca să trimită înştiinţările prin Poştă. Le vom trimite în format electronic

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri că ANAF cheltuie prea mult cu trimiterea înştiinţărilor prin Poştă, înştiinţări pe care oricum mulţi contribuabili nu se duc să şi le ridice, motiv pentru care va prezenta Guvernului o serie de propuneri, inclusiv legate de trimiterea înţtiinţărilor în format electronic.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
În fiecare an, ANAF cheltuie 10 milioane de euro doar cu plicurile în care trimite prin Poştă înştiinţări contribuabililor, a declarat miercuri ministrul Finanţelor, Eugen Teodorivici, precizând că ar vrea ca acestea să fie trimise în format electronic.
 
”Vă dau un exemplu, aşa, ca timp de cheltuială care trebuie să dispară urgent din zona publică. Fiscul ştiţi că trimite acele plicuri către contribuabili. Cheltuiala anuală pe această zonă este undeva la zece milioane de euro. Un total nejustificat. Adică putem să aplicăm aici clar o măsură care să ducă la evitarea trimiterii prin Poştă a acestor plicuri, pe care de foarte multe ori cei vizaţi nu le ridică de la Poştă. Noi emitem, dar ei nu ridică şi atunci este un exemplu mic, dar cumulate cu altele, veţi vedea că sumele sunt foarte mari”, a spus Teodorovici, citat de news.ro.
 
Acesta a precizat că la nivelul Guvernului va fi propus un set de măsuri, acestea urmând să fie comunicate public. De asemenea, Teodorovici spune că suntem în secolul 21, iar din cauza celor care nu au Internet, „nu putem să ţinem o ţară pe loc”
 
„Va fi un set de propuneri, îl discutăm la nivelul conducerii Guvernului şi vom comunica public toate aceste măsuri. Cei care spuneţi că nu au (Internet – n.r.), eu am următoarea abordare, repet, suntem în secolul 21, într-un an destul de avansat. Nu putem să ţinem o ţară pe loc pentru unii sau alţii. Vom vedea pentru fiecare zonă în parte ce se poate face la nivelul administraţiei centrale şi locale, pentru ca toţi cei care sunt contribuabili să aibă acces, să poată să comunice online cel puţin cu zona de Fisc”, a continuat acesta.
 
Întrebat cum va trimite scrisori în format electronic oamenilor din „vârful muntelui”, Teodorovici a replicat: ”O să vedeţi că soluţiile vor fi şi pentru zonele din vârful muntelui. O să vedeţi cât de frumos le aşezăm în practică”.
 
citeste totul despre: