Teodorovici acuză că au fost presiuni din România şi din afara ţării pentru a adopta urgent ordonanţa 114

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici acuză că au fost presiuni, atât din România, cât şi din afara ţării, pentru ca Guvernul să adopte urgent ordonanţa 114, iar acum Guvernul nu va renunţa la aceste principii, în ciuda presiunilor actuale.

„Din administraţie au fost presiuni şi din afara administraţiei, din România şi din afara acestei ţări. Lobby din afara României”, a declarat Eugen Teodorovici la Digi24.

Ministrul Finanţelor s-a contrazis spunând că „o consultare prealabilă a fost făcută” cu privire la ordonanţa 114, dar şi că „în schimb ar fi fost ideal să avem timp de discuţii şi de dialog mai larg înainte de a aproba”.

„Nu că ne-am grăbit, sper că nu este foarte târziu să prezentăm şi în mod public care au fost presiunile până la momentul când ordonanţa a ajuns pe masa Guvernului pentru a fi aprobată, care sunt presiunile acum”.

Presiuni şi pentru abrogare

Ministrul de Finanţe a mai precizat că, în prezent, sunt presiuni din toate părţile şi pentru abrogarea ordonanţei 114.

„Au fost presiuni şi ştim foarte bine, sunt scrisori trimise din toate zonele. Nu ştiu dacă e ceva în această zonă nesesizat de cei care îşi simt ameninţat profitul”, a declarat Teodorovici.

El a mai precizat: „Este presiune pe Guvern, care pentru prima dată după revoluţie vine cu cele mai revoluţionare măsuri. Suntem presaţi să scoatem, poate, ordonanţa 114”.

Cu toate acestea, ministrul de Finanţe a spus că „nu renunţăm la aceste principii pe care Guvernul le-a adoptat odată cu ordonanţa”, iar „discuţiile se vor purta uitându-ne la interesul românilor”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite