Teodorovici: Ţinta de deficit bugetar ar putea fi modificată în sus la rectificarea din 23 octombrie. Este nevoie să finalizăm proiectele în derulare

Teodorovici: Ţinta de deficit bugetar ar putea fi modificată în sus la rectificarea din 23 octombrie. Este nevoie să finalizăm proiectele în derulare

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, a spus că, până la sfârşitul anului, se va plăti tranşa a patra din titlurile executorii, vor fi necesare plăţi pentru calamităţi, pentru energie termică

Ţinta de deficit bugetar ar putea fi modificată în sus la următoarea rectificare bugetară, programată pentru 23 octombrie, având în vedere că, până la sfârşitul anului, vor fi alocări suplimentare pentru bugetele locale în valoare de 1,4 miliarde de lei, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, în cadrul unei conferinţe pe teme de construcţii.

Teodorovici a spus că, până la sfârşitul anului, se va plăti tranşa a patra din titlurile executorii, vor fi necesare plăţi pentru calamităţi, pentru energie termică etc.
 
„Rectificarea bugetară următoare sperăm să fie tot pozitivă. La rectificarea din 23 octombrie vrem să alocăm suplimentar sume pentru plăţi în acest an. Este nevoie să finalizăm proiectele în derulare şi, pe de altă parte, să degrevăm bugetul pe 2016. Ţinta de deficit bugetar este posibil să fie modificată în sus. Pe baza estimărilor actuale, va fi undeva peste 1,86%, cât era la rectificarea din iulie, dar vom calcula şi vedem la rectificare“, a explicat Teodorovici, potrivit Agerpres.
 
El a explicat că majorarea deficitului este necesară, deşi bugetul are excedent, pentru că este posibil ca până la finalul anului să nu fie suficienţi bani pentru toate cheltuielile necesare. „Plătim în acest an tranşa a patra din titlurile executorii, avem partea pentru calamităţi, pentru termie (subvenţiile pentru energia termică pentru populaţie - n.r.), cel puţin 1,4 miliarde de lei alocăm pentru proiectele locale aflate în derulare, pentru a degreva bugetul în 2016. Anul viitor, cu impactul Codului Fiscal şi cu alte măsuri ce se vor aplica, va fi un deficit poate mai mare decât am stabilit“, a subliniat ministrul Finanţelor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările