Supermarketurile Carrefour, râvnite de un gigant canadian

Supermarketurile Carrefour, râvnite de un gigant canadian

Gigantul canadian Alimentation Couche-Tard, care controlează lanţul de magazine de proximitate Circle K, şi-a anunţat intenţia de a încheia o potenţială tranzacţie cu lanţul francez de supermarketuri Carrefour, într-o tranzacţie care ar aduce schimbări majore atât în peisajul european, cât şi în multinaţionala canadiană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Bloomberg, citată de Financial Times, Couche-Tard ar fi anunţat marţi că a început negocierile pentru a cumpăra lanţul Carrefour. 
 
Înainte de anunţ, Carrefour avea o valoare de piaţă de 12,5 miliarde EUR şi o datorie netă de 15,8 miliarde EUR.
 
Gigantul canadian Couche-Tard s-a concentrat până acum pe magazine de proximitate şi benzinării, nu pe supermarket-uri. Compania a construit pas cu pas un imperiu prin achiziia unor competitori mai mici, mai întâi în Canada, înainte de a intra în SUA în 2001 şi în Europa în 2012.
 
Recent, compania s-a concentrat pe planurile de dezvoltare pentru regiunile SUA şi Asia Pacific, unde a încercat să cumpere Caltex Australia, înainte de a revizui această tranzacţie din cauza pandemiei.
 
O tranzacţie cu Carrefour ar aduce o prezenţă extinsă pentru canadieni în Europa, în contextul în care Carrefour operează peste 2.800 de supermarket-uri şi 703 hypermarket-uri. De asemenea, ar aduce o prezenţă mai mare şi în America Latină, întrucât francezii au magazine în Argentina şi Brazilia.
 
Grupul Carrefour are circa 320.000 de angajaţi la nivel global şi este cel mai mare angajator privat din Franţa. Retailerul genrează circa jumătate din vânzări în piaţa din Franţa, o ţară pentru care preluările cu capital străin ale unor companii-cheie nu este privită cu ochi buni.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările