Suma enormă pe care Pfizer ar putea s-o câştige din vânzările vaccinului anti-COVID-19 depăşeşte estimările iniţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Grupul farmaceutic american Pfizer se aşteaptă să vândă, în 2021, 1,6 miliarde de doze de vaccin împotriva Covid-19, dezvoltat în parteneriat cu compania germană în domeniul biotehnologiei BioNTech, în valoare de 26 de miliarde de dolari, cu mult mai mult decât cele 15 miliarde prevăzute iniţial, relatează AFP.

Pfizer a vândut în primul trimestru vaccin în valoare de 3,5 miliarde de dolari, informează News.ro.

Grupul şi-a revizuit ulterior atât cifra de afaceri, cât şi profitul preconizate cu privire la întregul an.

Vaccinurile anti-Covid vor costa 157 miliarde de dolari pentru imunizarea globală până în 2025, stimulate de programele de vaccinare în masă şi rapelurile care ar urma să fie făcute odată la 2 ani, arată un raport al IQVIA Holdings, transmite Reuters, citat de Agerpres.

IQVIA, care furnizează date şi analize pentru industria de sănătate, se aşteaptă ca primul val de vaccinuri COVID-19 să ajungă la aproximativ 70% din populaţia lumii până la finele lui 2022. Cel mai probabil, rapelurile vor urma vaccinărilor iniţiale odată la doi ani, pe baza datelor disponibile în prezent cu privire la durata efectului vaccinurilor.

La începutul acestei luni, un oficial de la Casa Albă a spus că SUA se pregătesc pentru posibilitatea în care va fi nevoie de un rapel după nouă până la 12 luni după ce oamenii vor primi prima lor inoculare împotriva COVID-19. 

Compania farmaceutică Pfizer Inc a informat la rândul său că ar putea fi nevoie de o nouă doză de vaccin în decurs de 12 luni.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite