STUDIU Românii sunt dispuşi să cheltuie în jur de 125 de euro pentru cadouri de Crăciun cumpărate online

STUDIU Românii sunt dispuşi să cheltuie în jur de 125 de euro pentru cadouri de Crăciun cumpărate online

Bugetul românilor pentru comerţul online depăşeşte 100 de euro

Românul pare să fie din ce în ce mai comod şi asta se vede în apetitul pe care îl are pentru cumpărăturile online care câştigă clienţi pe lună ce trece.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cumpărăturile online au început să concureze comerţul tradiţional şi în România. Analiştii spun că acest fenomen a luat amploare după ce generaţia mai tânără a început să fie independentă financiar.

În perioada sărbătorilor volumul accesărilor pe platformele online este în creştere. Un studiu comandat de Compari.ro şi realizat de GKI Digital arată că 64% dintre români vor oferi cadouri membrilor din familie. Una din două persoane este dispusă să cumpere atenţii şi rudelor apropiate.

Bugetul mediu pentru cadouri cumpărate online este de aproape 570 de lei, adică undeva la 125 de euro. Cei mai mulţi dintre cumpărătorii online, 73% se inspiră de pe internet atunci când vor să caute un cadou, în timp 47% sunt atenţi şi la materiale promoţionale şi flyere. Printre cei care oferă atenţii se numără şi persoane care se consultă chiar cu destinatarul atunci când comandă un cadou.

În căutările din mediul online pentru cadourile de sărbători, 75% dintre respondenţi urmăresc ofertele magazinelor online şi 74% accesează motoarele de căutare. De altfel, rolul paginilor de comparare a preţurilor au crescut de anul trecut cu 70% în topul surselor de informare ale românilor.

Studiul mai arată că 87% dintre respondenţi au intenţia de a achiziţiona cadourile pentru sărbători din mediul online, în timp ce 57% preferă să fie prezenţi şi în magazinele clasice.

În topul preferinţelor celor care achiziţionează cadouri din mediul online sunt articolele de îmbrăcăminte, cosmeticele, jucăriile pentru copii şi produsele electronice.

citeste totul despre: