Studiu: Doar patru din zece firme din România sunt „sănătoase“

Studiu: Doar patru din zece firme din România sunt „sănătoase“

Peste 90% din companiile intrate în insolvenţă în România sunt lichidate

Doar 41% din companiile care activează în ţara noastră sunt „sănătoase“ din puncte de vedere financiar, în vreme ce un procent de 16% sunt în pericol de insolvenţă iminentă, 29% au o îndatorare mare, iar 11% au o îndatorare medie, dar sunt pe pierdere, potrivit unui studiu realizat de către Casa de Insolvenţă Transilvania.

Un alt procent de 4% din companii au profit, dar sunt supraîndatorate. Din 19.832 de companii analizate, doar un număr de 1.538 de companii deţin active mai mari de 10 milioane de euro şi vânzări peste acest nivel.
 
De asemenea, din cele 18.932 de societăţi cu impact, un număr de 6.800 de firme solvabile au datorii totale de 19,73 miliarde de euro la active care adună 84,37 miliarde de euro. Concomitent, cele 4.000 de firme insolvabile adună datorii de 35,57 de miliarde de euro, iar activele nu depăşesc 35,57 de miliarde de euro, potrivit informaţiile oferite.
 
Mai multe companii mari au intrat în insolvenţă în ultimii ani, precum Oltchim, Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN), fostele combinate siderurgice deţinute de Mechel sau Hidroelectrica.
 
Peste 90% din companiile care intră în insolvenţă în România sunt lichidate, declara recent, la Adevărul Live, Arin Stănescu, preşedintele Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România.
 
Mai puteţi citi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: