Stai cu telefonul în mână când faci cumpărături? De ce nu e bine

Stai cu telefonul în mână când faci cumpărături? De ce nu e bine

Folosirea telefoanelor mobile în timpul unei vizite la supermarket determină creşterea în medie cu 41% a sumei cheltuite, este concluzia unei cercetări preluate joi de Press Association.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cercetarea, realizată de Universitate din Bath, a constatat că persoanele care fac cumpărături se deplasează prin magazine într-un ritm mai lent atunci când utilizează telefoanele mobile pentru mesaje, reţele de socializare sau apeluri, scrie Agerpres. 

Aceştia petrec mai mult timp printre rafturi şi descoperă produse suplimentare cu fiecare secundă pe care o petrec pe telefonul mobil, fapt care se reflectă în cheltuirea unei sume suplimentare.

O cauză posibilă ar fi aceea că utilizarea telefonului mobil are efectul de a-i distrage pe oameni de la lista de cumpărături planificată şi de la aşa numitul comportament „pe pilot automat”, în care clienţii urmează drumul obişnuit către produsele achiziţionate frecvent. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: