Soţia deputatului PSD Eugen Nicolicea primeşte o leafă de nabab de la Transgaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicoleta Nicolicea, soţia deputatului PSD Eugen Nicolicea şi fostă jurnalistă la ziare tabloid, a încasat anul trecut un salariu lunar de 10.863 lei de la compania naţională Transgaz, unde gestionează un proiect de 560 de milioane de euro.

Veniturile din salarii încasate în 2018 de Nicoleta Nicolicea de la Transgaz Mediaş se ridică la 130.363 lei, potrivit declaraţiei de avere publicate recent de soţul său, Eugen Nicolicea. Ghidul de completare al declaraţiilor de avere menţionează că la această rubrică veniturile declarate sunt nete.

De asemenea, Nicoleta Nicolicea a mai încasat anul trecut de la Transgaz diurnă în valoare totală de 8.046 lei, dar şi tichete de 2.565 lei.

Nicoleta Nicolicea este şefă peste Unitatea de Management care se ocupă de implementarea proiectului secţiunii româneşti a gazoductului Bulgaria – România – Ungaria – Austria (BRUA), care va interconecta reţelele de gaze naturale din cele patru state, investiţie estimată la 560 milioane euro, a dezvăluit profit.ro.

Potrivit declaraţiei de avere depuse în anul 2018, Nicoleta Nicolicea a încasat şi în anul 2017 venituri uriaşe din salarii de la Transgaz, de 124.358 lei, respectiv un salariu lunar de 10.363 lei. Şi în acest an ea a primit beneficii suplimentare de la Transgaz, precum diurnă de 5.904 lei, tichete masă de 2.335 lei, o decontare de bilet de odihnă conform contractului colectiv de muncă de 4.610 lei, dar şi contribuţie la pensie Pilon III de 4.318 lei.

Mai mult, potrivit declaraţiei de avere depusă la numirea în funcţie, datată 14 februarie 2017, Nicoleta Nicolicea a lucrat şi în 2016 la Transgaz, pe o funcţie neprecizată, în care a încasat venituri salariale anuale totale nete de 47.176 lei, în medie circa 3.900 lei pe lună, plus diurne de deplasare şi tichete de masă în valoare de 9.215 lei.

Abonată la numiri politice

Nicoleta Nicolicea a fost jurnalistă la ziarele Naţional şi Click!, apoi, după căsătoria cu deputatul PSD, a primit mai multe sinecuri. A trecut prin Consiliul de Administraţie al TVR, pe la Poşta Română, iar în 2014 a fost numită consilier la Cancelaria premierului Victor Ponta, în timp ce soţul său, Eugen Nicolicea, era ministru pentru relaţia cu Parlamentul.

În 2017, Eugen Nicolicea a propus modificarea Codului Penal, astfel încât funcţionarii publici să-şi poată angaja rudele fără a mai fi acuzaţi de conflict de interese. „Evident dacă îţi angajezi o rudă proastă în dauna unui tânăr care este competent, este un prejudiciu pentru că ulterior activitatea instituţiei merge mai rău. Dacă alegi o rudă genială care a luat Premiul Nobel în dauna unui prostău care nu e rudă cu tine, evident că nu e niciun conflict de interese“, a explicat Eugen Nicolicea, unul dintre parlamentarii cu cele mai multe mandate. Eugen Nicolicea este neîntrerupt în Parlament din 1992.

Gazoductul BRUA este un nou coridor european de transport al gazelor naturale care va interconecta Bulgaria, România, Ungaria şi Austria. El este construit de Transgaz.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite