Soluţia găsită de Liviu Dragnea pentru criza de forţă de muncă

Soluţia găsită de Liviu Dragnea pentru criza de forţă de muncă

Preşedintele PSD Liviu Dragnea propune un proiect de lege „Cartea Verde”, prin care cetăţenii din ţările vecine care nu au cetăţenia română să poată munci mai uşor pe piaţa din România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele PSD spune că „peste tot pe unde am fost în ţară în ultimele săptămâni, mi s-au plâns angajatorii că nu mai găsesc forţă de muncă. Este o problemă reală cu care se confruntă tot mai mulţi”.

„Am discutat în aceste zile cu mai mulţi colegi şi am elaborat un proiect de lege care se numeşte generic „Cartea Verde a românilor de pretutindeni”, este un model care mai este folosit în câteva ţări, pentru a crea posibilitatea pentru românii care nu au cetăţenie română şi care trăiesc în jurul ţării noastre, în special în Republica Moldova, dar nu numai, prin care vom crea nişte condiţii foarte uşoare ca să aibă acces pe piaţa de muncă”, adaugă Dragnea, pe pagina de Facebook.

El spune că „această Carte Verde nu le va da posibilitatea, aşa cum e un paşaport, să circule, să iasă din România şi să meargă în Uniunea Europeană fără vize, dar le va crea posibilitatea să muncească în România cu nişte proceduri extrem de simple, beneficiind de toate avantajele muncii în România şi având avantaje şi cei care îi vor angaja, pentru că nu mai există bariera limbii şi cunosc limba română, plus că e important şi pentru noi, că vorbim, totuşi, de români care îşi asumă originea română, dar care dintr-un motiv sau altul până acum nu şi-au luat cetăţenie”.

„Eu sper să îi ajutăm pe toţi cei care au nevoie de forţă de muncă în România, pentru că economia a crescut, creşte într-un ritm mare, alert, programul de investiţii s-a dezvoltat şi este nevoie de forţă de muncă mai multă decât poate asigura România la acest moment”, mai spune Liviu Dragnea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: