Secretar de stat din Ministerul de Finanţe: Codul economic, care include toate legile economice, va fi finalizat în aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Codul economic al României, care va include toate legile ce reglementează mediul economic, va fi finalizat în luna aprilie a acestui an, iar reducerea TVA de la 1 ianuarie nu va genera alte creşteri de taxe în viitor, a declarat miercuri secretarul de stat în cadrul Ministerului Finanţelor Ionuţ Mişa, în cadrul conferinţei anuale de taxe organizate de compania de audit şi consultanţă PwC.

Programul de guvernare prevede realizarea unui Cod economic care să includă Codul Fiscal, Codul de procedură fiscală, Legea societăţilor comerciale şi Legea evaziunii fiscale. Potrivit secretarului de stat, Executivul lucrează la acest cod, iar în luna aprilie acesta ar trebui să fie finalizat.

”Procesul de stabilire a Codului economic a inceput deja, în aprilie 2017 va fi gata. Codul economic va integra Codul fiscal si Codul de procedura fiscala”, a precizat Mişa.

Secretarul de stat susţine că reducerea TVA, de la 20% la 19%, nu va genera alte creşteri de taxe în viitor.

”Reducerea TVA nu va genera alte creşteri de taxe. Nu vom discuta despre cota progresivă de impozit pe venit. Vom reduce impozitul pe veniturile din pensii şi de la 16 la 10% la impozitul pe venit”, a declarat Mişa.

Totodată, oficialul a precizat că guvernul intenţionează să aplice o cotă zero de TVA la tranzacţiile imobiliare cu locuinţe, însă pentru aplicarea măsurii are nevoie să obţină o derogare de la Comisia Europeană.

Secretarul de stat consideră că măsurile luate, inclusiv în domeniul reducerii evaziunii fiscale, vor ajuta Guvernul să obţină veniturile bugetare prognozate şi să rămână în ţinta de deficit bugetar prognozată, de 3% din produsul intern brut (PIB).

Marţi, preşedintele Klaus Iohannis a avut consultări cu premierul Sorin Grindeanu pe tema bugetului şi a avertizat că decizia de promulgare a Legii bugetului pentru 2017 o va lua, cel mai probabil, zilele următoare.

Preşedintele a atras atenţia, din nou, că există un risc real ca deficitul bugetar să depăşească pragul de 3% din PIB în acest an.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite