Se reiau zborurile din 15 mai? Ce prevede proiectul pus de MAI în dezbatere publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Zborurile din România către şi dinspre ţările din roşie a pandemiei de COVID-19 vor rămâne suspendate şi după 15 mai, propune Ministerul Afacerilor Interne în proiectul privind măsurile de combatare a răspândirii coronavirusului. Măsurile sunt puse în dezbatere publică, iar decizia finală urmează a fi luată săptămâna viitoare.

„Se menţine măsura suspendării zborurilor spre şi dinspre ţările din zona roşie de risc epidemiologic. Rămâne în vigoare şi suspendarea transportului rutier internaţional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale şi servicii ocazionale în trafic internaţional, pentru cursele efectuate către toate ţările din zona roşie de risc epidemiologic şi din acestea către România“, scrie în proiectul pus în dezbatere de MAI.

Ordonanţa Militară numărul 10, emisă pe 28 aprilie 2020, prevede:

Art.3 - (1) Se prelungeşte măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania şi din Spania către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 28 aprilie 2020, până la data de 11 mai 2020, inclusiv.

(2) Se prelungeşte măsura suspendării zborurilor spre Austria, Belgia, Confederaţia Elveţiană, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Regatul Ţărilor de Jos, Turcia şi Iran şi din aceste ţări către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 13 zile, începând cu data de 2 mai 2020, până la data de 14 mai 2020, inclusiv.

(3) Se prelungeşte măsura suspendării zborurilor spre Italia şi din această ţară către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 12 zile, începând cu data de 3 mai 2020, până la data de 14 mai 2020, inclusiv.

(4) Se prelungeşte măsura suspendării zborurilor spre Franţa şi Germania şi din aceste ţări către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 10 zile, începând cu data de 5 mai 2020, până la data de 14 mai 2020, inclusiv.

(5) Măsurile prevăzute la alin. (1) – (4) nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă şi corespondenţă, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgenţă, servicii tehnice, precum şi aterizărilor tehnice necomerciale.

Ca urmare a acestei ordonanţe, companiile aeriene au anunţat suspendarea zborurilor către aceste destinaţii până la mijlocul lunii mai.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite