Scandalul reţinerii avioanelor la sol în ziua moţiunii: Dăncilă trimite Corpul de Control la Tarom

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul de la Tarom, iscat în urma unor informaţii potrivit cărora Mădălina Mezei ar fi fost demisă pentru că ar fi refuzat să ţină avioanele la sol în ziua moţiunii, a ajuns la urechile Vioricăi Dăncilă. Încă premier până la formarea nouui Guvern, Viorica Dăncilă a cerut Corpului de Control să efectueze verificări la Tarom şi Ministerul Transporturilor.

„Premierul demis Viorica Dăncilă a dispus Corpului de Control al Prim-Ministrului începerea unei acţiuni de control la Ministerul Transporturilor şi la Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A., în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media”, a informat Executivul.

Acţiunea de control vizează activitatea din perioada 1 ianuarie 2019-prezent şi are următoarele obiective:

1. Verificarea respectării prevederilor legale privind regulile de guvernanţă corporativă la nivelul TAROM SA.

2. Verificarea respectării prevederilor legale privind operarea aeronavelor din flota TAROM SA.

3.Verificarea modului de îndeplinire, de către Ministerul Transporturilor, a drepturilor şi obligaţiilor ce decurg din calitatea de acţionar la TAROM SA.

„Am dispus de urgenţă efectuarea acestui control care să clarifice aspectele grave semnalate în mass-media. Este imperativ să fie stabilit adevărul şi să ne asigurăm că au fost respectate prevederile legale. În cazul în care instituţiile abilitate vor constata încălcarea legii, cei vinovaţi trebuie sancţionaţi”, consideră premierul Viorica Dăncilă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite