Scandal ca la uşa cortului între taximetrişti şi companiile de ridesharing: Uber, Bolt şi Clever fac parte dintr-un sistem de taxi paralel

Scandal ca la uşa cortului între taximetrişti şi companiile de ridesharing: Uber, Bolt şi Clever fac parte dintr-un sistem de taxi paralel

Dezbaterea publică a proiectului de OUG privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto, organizată luni la Ministerul Transporturilor, a fost „câmp de bătaie” pentru participanţi. În timp ce taximetriştii şi-au susţinut nemulţumirile legate de companiile de ridesharing, acestea din urmă spun că digitalizarea este un semn de normalitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Taximetriştii au ameninţat cu greva foamei şi i-au acuzat pe şoferii care colaborează cu Uber, Bolt şi Clever că fac parte dintr-un sistem de taxi paralel. Taximetriştii au mai susţinut că legea le permite şoferilor care ultilizează platformele online să falimenteze programul Rabla, întrucât pot folosi maşini cu 15 ani vechime. „Vreţi să faceţi din taximetrie ajutor social pentru hârburi”, au strigat taximetriştii în sala de conferinţe a Ministerului Transporturilor. „Astăzi, o Dacie cu semnătura lui Iliescu poate să facă Bolt”, au mai adăugat aceştia.
 
Reprezentanţii taximetriştilor nemulţumiţi de parcursul legislativ al ordonanţei au susţinut că urgenţa proiectului nu este justificată, iar în cazul în care aceasta va fi aprobată, vor cere abrogarea actului normativ.
 
Companiile de rideshating au afirmat că nu înţeleg de ce un serviciu digitalizat ar trebui să revină la vechea facturare tradiţională. Ei spun că proiectul legislativ este normal pentru o ţară modernă, membră a Uniunii Europene.
 
Concluziile s-au arătat favorabile activităţilor de transport alternativ, întrucât reprezentanţii Ministerului Transporturilor au afirmat că susţin tehnologia în business şi vor să creeze o platformă universală care să mulţumească şi cerinţele taximetriştilor.
 
Discuţiile au avut loc luni în sala de conferinţe a Ministerului Transporturilor. Ordonanţă de urgenţă a Guvernului privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto a fost publicată pe site-ul Ministerului Transporturilor, în data de 23 mai 2019. În cadrul procesului de consultare publică, cei interesaţi au avut la dispoziţie 12 zile în care au avut posibilitatea să transmită propuneri/observaţii referitoare la textul proiectului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările