Scade numărul românilor care vor să lucreze în alte ţări. Doar 1,4% erau dispuşi să plece în aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Numărul aplicărilor din luna aprilie pentru locurile de muncă din afara ţării, publicate pe eJobs, a fost de aproximativ 15.000, ceea ce reprezintă numai 1,4% din numărul total de aplicări înregistrate în această perioadă de platformă.

Potrivit eJobs, angajatorii din străinătate publică în fiecare lună pe eJobs aproximativ 2.500 de anunţuri privind locuri de muncă noi, însă românii care îşi caută locuri de muncă sunt interesaţi, în această perioadă, aproape exclusiv de oferta de locuri de muncă din România.

În ceea ce priveşte numărul de locuri de muncă în străinătate publicate de angajatori în luna aprilie, din cele aproape 2.500 de poziţii disponibile, peste 600 aparţin angajatorilor din Spania, aproximativ 550 celor din Germania şi 350 celor din Olanda, urmate de locuri de muncă în Franţa, Marea Britanie, Ungaria şi Elveţia.

Italia, care era unul din marii angajatori străini în ultimii ani, a ajuns în prezent la mai puţin de 100 de joburi pentru candidaţii români.

De cealaltă parte, aplicanţii la locurile de muncă din străinătate sunt interesaţi în principal de poziţiile din Germania, Olanda, Franţa, Ungaria şi Belgia, în timp ce joburile din Italia şi Spania sunt mai puţin solicitate. De asemenea, dacă locurile de muncă din Marea Britanie erau, până anul trecut, în primele 5 destinaţii, acum Regatul Unite este abia pe locul al 8-lea în topul aplicărilor.

Directorul general al eJobs, Bogdan Badea, a arătat că cele mai multe aplicări la locuri de muncă în străinătate sunt efectuate de persoanele între 18 şi 35 de ani.

"Cele mai multe aplicări vin din segmentele de vârstă 25-35 de ani şi 18-24 de ani, iar domeniile spre care se orientează sunt construcţii, retail, transport, producţie şi industria alimentară. Dacă în lunile trecute vedeam mulţi IT-işti care aplicau pentru străinătate, acum cifrele sunt în scădere pentru această categorie, însă sunt în creştere pentru joburile pe care le au la dispoziţie în România. De asemenea, chiar dacă vorbim despre candidaţi tineri, tot joburile full time sunt cele care le atrag atenţia, în timp ce proiectele sezoniere cumulează un număr relativ mic de aplicări", a afirmat Bogdan Badea, citat în comunicatul eJobs.

Cele mai multe locuri de muncă în străinătate sunt pentru domeniile transport, construcţii, producţie, industria alimentară, medicină, prestări servicii şi retail, potrivit eJobs.

În prezent, peste 25.000 de locuri de muncă pentru Romania şi străinătate sunt disponibile pe eJobs, pentru care se înregistrează lunar între 1,1 milioane şi 1,5 milioane de aplicări. 

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite