Săptămâna viitoare expiră mandatele a trei membri din comitetul de reglementare al ANRE. Cine se bate pe poziţii

Săptămâna viitoare expiră mandatele a trei membri din comitetul de reglementare al ANRE. Cine se bate pe poziţii

Piaţa totală a electricităţii şi gazelor trece de 10 miliarde de euro în România, astfel că cele trei poziţii din cadrul ANRE sunt extrem de importante

Săptămâna viitoare, în data de 23 aprilie, urmează să expire mandatele a trei membri din comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), respectiv Claudiu-Sorin Dumbrăveanu, Teodor Bobiş şi Carmen Filipescu, scrie „Ziarul Financiar“.

Mai mulţi experţi şi-au depus candidatura pentru fotoliile care vor rămâne vacante. 
 
În primul rând, este vorba de cei trei ale căror mandate expiră.
 
Numele lui Dumbrăveanu a apărut anul trecut în scandalul certificatelor verzi, după ce procurorii l-au acuzat că a intervenit în favoarea Enel pentru a nu reduce tarifele cu 6%, ca urmare a dublei taxări pe care furnizorii de energie au făcut-o privind certificatele verzi. Dumbrăveanu ar fi cerut de la Enel lucrări pentru firma Electroalfa, deţinută de omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru, unde lucrase anterior. Aceasta ar fi primit două astfel de contracte, în valoare de 400.000 de lei, iar ulterior ANRE a redus tarifele Enel cu doar 1,3%.
 
Potrivit informaţiilor de pe site-ul Camerei Deputaţilor, publicate de publicaţia citată, printre cei care şi-au depus candidatura se mai află şi Dumitru Chisăliţă – fost director general al Romgaz şi actual membru în consiliile de administraţie ale Enel Energie şi Romgaz, care este şi bloggăr „Adevărul“.
 
De asemenea, printre cei doritori se mai află şi Mitricof Crum - inspector pentru judeţele Dolj, Olt, Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea din cadrul ANRE, Valentin Macec - şef serviciu Transgaz, fost consilier în Ministerul Transporturilor în perioada 2012-2013 şi membru în consiliul de administraţie al Tarom, Radu Ioan Puşcariu - director adjunct comercial în cadrul Electrica Furnizare Transilvania Sud, Viorel Florin Rădoi - angajat în direcţia de petiţii a ANRE, Mihai Râmniceanu – director în cadrul ANRE, şi Virgil Muşătescu - consilier al Comitetul Naţional Român al Cosiliului Mondial al Energiei.
 
În fine, ar mai putea candida şi Alexandru Oprea – fost director general al RCS&RDS până săptămâna trecută, dar şi Rodin Traicu – membru în Comisia de Industrii şi Servicii a Camerei Deputaţilor şi fost secretar de stat în Ministerul Economiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: