ROMATSA, amendată pentru criterii discriminatorii de angajare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Controlorii de trafic aerian din cadrul companiei de stat ROMATSA sunt cel mai bine plătiţi angajaţi din România FOTO Inquam Photos / George Călin

ROMATSA R.A. (Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian) a fost amendată pentru criterii discriminatorii impuse la angajare, a informat joi CNCD.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis că impunerea unui criteriu de vârstă controlorilor de trafic este discriminare, iar ROMATSA a fost amendată cu 11.000 de lei.

”Introducerea şi utilizarea pe parcursul procedurii de recrutare, pentru poziţia de controlor trafic aerian, a criteriului de vârstă, fără a promova testul justificării obiective (criteriul să urmărească un scop legitim, să fie adecvat şi necesar, respectiv să fie proporţional cu scopul urmărit) constituie o faptă de discriminare directă prin care s-a încălcat dreptul la egalitate de tratament în ceea ce priveşte încadrarea în muncă şi ocuparea forţei de muncă, potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 6 din OG. 137/2000, republicată”, a transmis CNCD, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că s-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale de 11.000 de lei faţă de Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA R.A. 

Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi (5 voturi).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite