Românii vor reabilitare termică, dar nu au bani

Mai mult de jumătate dintre românii din mediul urban nu au apartamentele izolate termic,

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui studiu realizat pentru CaleaEuropeană.ro de către Reveal Marketing Research. Astfel, studiul arată că 52 la sută dintre persoanele intervievate nu au apartamentele izolate termic.

Cei mai mulţi dintre cei care nu au apartamentele izolate sunt vârstnici, peste 60 de ani. Pe de altă parte, mai mult de jumătate dintre cei care deţin astfel de izolaţii pentru apartamentele proprii au vârste cuprinse între 36 şi 60 de ani.

Mai puţini români şi-au izolat apartamentele în ultima perioadă, astfel dacă peste 15% şi-au izolat termic apartamentele acum mai mult de 3 ani, în perioada 2008-2001, media anuală depășește cu puțin zece procente.

Totuşi, 83% dintre respondenţi sunt de părere ca izolaţiile termice sunt o investiţie ce merită realizată, iar 68% chiar ar avea intenţia de a apela la ele dacă ar avea banii necesari.

Pe de altă parte, 34% dintre respondenti nu vor să investească în izolare pentru că sunt de părere ca diferenţa de costuri nu este semnificativă, iar 45% dintre ei spun că acestea sunt dezirabile, dar nu neapărat necesare.

Pentru o buna izolare 80% dintre respondenti spun că este importantă îndemânarea persoanelor care o fac şi tot atâţia s-au pronunţat pentru calitatea materialelor folosite, în timp ce un procent ceva mai mic, de 69% sunt de părere că este importantă reputaţia firmei care o realizeaza.

Studiul a fost realizat telefonic (CATI - Computer Assisted Telephonic Interviews), în luna octombrie 2011, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional pentru mediul urban de 800 de persoane cu vârsta peste 18 ani. Marja de eroare calculată este de ± 3,46%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările