Românii care s-au asigurat pentru riscurile cauzate de COVID-19 au încasat aproape 9,4 milioane de euro

Românii care s-au asigurat pentru riscurile cauzate de COVID-19 au încasat aproape 9,4 milioane de euro

FOTO Shutterstock

De la începutul pandemiei, în perioada martie 2020 – august 2021, companiile de asigurări  au plătit ca urmare a efectelor îmbolnăvirii cu SARS-Cov 2, inclusiv a deceselor cauzate de acest virus, indemnizaţii de 9,37 milioane euro în baza poliţelor de viaţă şi de sănătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, peste 10.000 de familii au beneficiat în perioada pandemiei de protecţia financiară oferită de o poliţă de asigurare facultativă.
 
„Pandemia este, probabil, una dintre cele mai mari provocări ale lumii contemporane căreia trebuie să îi facem faţă. Chiar dacă, din păcate, multe familii sunt în continuare vulnerabile din punct de vedere financiar, deficitul de protecţie existent poate fi diminuat cu ajutorul poliţelor de asigurare”, a declarat Adrian MARIN, Preşedintele UNSAR.
 
În acest context, asigurările de viaţă şi asigurările voluntare de sănătate sunt soluţii accesibile pentru reducerea vulnerabilităţii familiilor şi a dezechilibrelor sociale, acestea completând protecţia oferită de sistemul public.
 
"Marea majoritate a companiilor de asigurări şi-a adaptat activitatea în context pandemic, pentru a lărgi şi adapta sfera de acoperiri şi la riscurile generate de COVID-19", a subliniat Alexandru Ciuncan, director general UNSAR, chiar dacă există un principiu la nivel internaţional, inclusiv în zona de reasigurări, prin care riscurile generate de o pandemie reprezentau excluderi din poliţele de asigurări.
 
Mai mult, deşi de regulă unii asigurători excludeau din poliţe riscurile cauzate de epidemii şi pandemii, acum, pentru a veni în sprijinul clienţilor a căror stare de sănătate ar putea fi afectată de COVID-19, au decis să evalueze fiecare solicitare în parte sau să adapteze produsele pentru a face posibilă plata de îndemnizaţii pentru riscurile cauzate de COVID-19. 
 
În primul semestru al acestui an, volumul primelor brute subscrise pentru activitatea de asigurări de viaţă a crescut cu 24% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, în timp ce asigurările de sănătate s-au dezvoltat cu 8%, arată datele ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiară. Aceste evoluţii reflectă faptul că asigurările de viaţă şi asigurările voluntare de sănătate răspund nevoilor românilor, dar şi că ele au devenit un instrument de protecţie din ce în ce mai des folosit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările