Românii au cumpărat 74 de maşini „verzi“, în primele două luni din 2016

Românii au cumpărat 74 de maşini „verzi“, în primele două luni din 2016

Achiziţiile de maşini electice sunt în creştere şi în România, dar suntem mult sub tendinţele din Vest

Românii au început să devină interesaţi de achiziţia maşinilor eco, iar pe primele două luni ale acestui an s-au vândut 74 de unităţi, în timp ce în aceeaşi perioadă  a anului trecut se vânduseră doar 39.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit datelor publicate pe site-ul Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), vânzările de autovehicule ecologice, raportate în intervalul ianuarie - februarie 2016, reprezintă echivalentul a 0,6% din totalul autovehiculelor noi comercializate la nivel naţional.

În România, primele subvenţii de înmatriculare pentru astfel de autoturisme au fost lansate anul trecut, în timp ce clienţii din ţările din Europa de Vest le pot accesa încă din 2011, arată News.ro.

În Olanda, de exemplu, cumpărătorii primesc subvenţii de la stat de peste 5.000 de euro. În Franţa, dacă dai o maşină obişnuită la Remat şi vrei să cumperi una electrică , primeşti 10.000 de euro reducere.

Comparativ cuţările vestice, la noi numărul de maşini electrice achiziţionate este în continua destul de mic. Şi statul român a mărit, anul trecut, prima acordată la achiziţia de vechicule ecologice de la 12.000 de lei la 20.000 de lei, echivalentul a peste 4.400 de euro, dar această reducere se aplică doar pentru maşinile pur electrice prin programul Rabla, mai scri News.ro.

În acelaşi timp, cei care cumpără maşini hibride vor beneficia de un ecotichet în valoare de 5.000 de lei, adică puţin peste 1.100 de euro.

Anul trecut, în România s-au vândut 495 de autoturisme noi hibride sau electrice 100%, mai mult decât dublu (110%) comparativ cu 2014, când au fost vândute 236 de unităţi, arată datele APIA.

România rămâne însă tot pe ultimele locuri în ceea ce priveşte achiziţia de autovehicule prietenoase cu mediul înconjurător, campionii Uniunii Europene la vânzările de astfel de maşini fiind Marea Britanie, Germania şi Franţa, cu peste 12.000 de unităţi vândute anual.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările