România va face schimb de informaţii cu statele UE despre acţionariatul companiilor implicate în scandalul Panama Papers

România va face schimb de informaţii cu statele UE despre acţionariatul companiilor implicate în scandalul Panama Papers

România a aderat la G5 în ceea ce priveşte schimbul de informaţii în cazul Panama Papers FOTO: BBC

România s-a alăturat Franţei, Germaniei, Spaniei, Italiei şi Marii Britanii pentru realizarea schimbului de informaţii, despre acţionariatul companiilor implicate în investigaţia Panama Papers, transmite Ministerul Finanţelor Publice.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am fost primul stat care s-a alăturat iniţiativei G5, aceasta reprezentând un instrument util în creşterea transparenţei şi combaterii evaziunii fiscale. (...) Mecanismul de schimb automat de informaţii deja existent la nivel european poate fi utilizat pentru toate datele care pot proveni din analiza dosarului Panama“, a declarat ministrul Finanţelor, Anca Dragu, citată de News.ro.

Ea a spus că este necesară coordonarea acţiunilor tuturor administraţiilor fiscale ale statelor membre pentru a analiza şi valorifica informaţiile legate de tranzacţiile derulate de persoane fizice şi juridice din UE cu jurisdicţiile off-shore.

Dragu a participat vineri la consiliul ECOFIN, alături de secretarul de stat pe probleme de fiscalitate, Gabriel Biriş. Următoare întâlnire a grupului va avea loc pe 25 mai la Bruxelles.

Fiscul a înfiinţat un grup de lucru interdepartamental, din care fac parte inspectori antifraudă şi cu alte specializări, pentru a verifica informaţiile din investigaţia jurnalistică Panama Papers şi pentru a analiza date referitoare la identitatea persoanelor fizice şi juridice implicate, mai transmite News.ro.

Preşedintele ANAF, Dragoş Doroş, a afirmat că grupul lucrează să colecteze datele necesare din toate sursele existente, atât oficiale, cât şi neoficiale, pe care le va analiza şi prelucra ulterior.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările