România reia exporturile de carne de oaie şi ovine în Iran. În şase luni vor fi exportate circa 800.000 capete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a reluat exporturile de carne de oaie şi ovine în Republica Iran, iar în şase luni vor fi exportate circa 800.000 ovine, anunţă Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Potrivit MADR, în ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export între Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din România (ANSVSA) şi Organizaţia Veterinară a Iranului, fiind deblocate exporturile de carne de oaie şi ovine în viu către Iran. 

În acest context, în data de 4 februarie 2019 a intrat în Iran primul transport de 20 tone de carne de oaie din România, acesta fiind doar începutul unui contract cu un potenţial mare de dezvoltare. Exportatorul, o societate comercială din Bacău, va continua colaborarea cu agenţii economici din Iran, purtându-se discuţii despre alte transporturi, terestre sau pe cale aeriană, în perioada următoare fiind estimat a se exporta o cantitate de cca. 1.000 tone lunar.

„Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale salută această reuşită, în contextul unei cereri foarte mari existente la nivelul Iranului, de carne de ovine şi ovine în viu şi în continuă creştere, într-un domeniu în care ţara noastră dispune de ample posibilităţi. Discuţiile între oamenii de afaceri români şi companiile din Iran interesate de o astfel de colaborare se află într-un stadiu foarte avansat, iar în termen de şase luni, agenţii economici din Romania vor trimite la export în Iran un efectiv de aproximativ 800.000 ovine, dintre care 200.000 vor fi trimise în ţara de destinaţie de o societate comercială din Bucureşti, iar restul de către o companie din judeţul Timiş”, transmite MADR.

Instituţia precizează că autorităţile iraniene lucrează în această perioada cu ANSVSA la deblocarea importurilor şi pentru bovine. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite