România, realeasă membru în boardul Organizaţiei Internaţionale a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private

România, realeasă membru în boardul Organizaţiei
Internaţionale a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private

Autoritatea de Supraveghere Financiară din România (ASF), reprezentată de către vicepreşedintele Ion Giurescu, a fost realeasă, pentru un mandat de doi ani (2018-2019), în poziţia de membru al Comitetului Executiv al Organizaţiei Internaţionale a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private (IOPS).

Ştiri pe aceeaşi temă

În calitatea sa de membru al Comitetului Executiv, ASF participă la stabilirea şi realizarea obiectivelor şi misiunii Organizaţiei. În cadrul Comitetului Executiv sunt elaborate programul de lucru bianual, bugetul anual şi raportul anual al organizaţiei. Comitetul Executiv este, totodată, şi principalul organism de legătură cu alte organizaţii internaţionale.

IOPS este un organism internaţional independent, ai cărui membri sunt reprezentaţi de autorităţile responsabile cu supravegherea sistemelor de pensii private. Scopul principal al IOPS este de a îmbunătăţi calitatea şi eficacitatea supravegherii sistemelor de pensii private din întreaga lume. IOPS acţionează în vederea stabilirii standardelor în ceea ce priveşte aspectele legate de supravegherea şi reglementare pensiilor, promovează cooperarea internaţională în domeniul supravegherii pensiilor, oferă un forum la nivel mondial pentru dialogul privind supravegherea sistemelor de pensii şi promovează, conduce şi facilitează cercetarea, în cooperare, cu organismele internaţionale relevante.

România este membră IOPS începând cu anul 2008, iar din anul 2011 a devenit membru al Comitetului Executiv, pentru mandate succesive de doi ani, până în prezent. În acest fel, este recunoscut de către membrii IOPS interesul şi suportul acordat de România prin intermediul ASF, de-a lungul timpului, proiectelor care contribuie la elaborarea de standarde, principii şi bune practici în reglementarea şi supravegherea sistemelor de pensii private.

citeste totul despre: