România, printre cele mai atractive ţări din lume privind investiţiile în energie regenerabilă

România rămâne printre cele mai atractive pieţe din lume pentru energii regenerabile,ţara noastră ocupând locul 14 din cele 40 state din raportul Country Attractiveness Indices, lansat luni de Ernst & Young.

Ştiri pe aceeaşi temă

Indicele calculat de Ernst & Young pentru ultimele trei luni plasează România înaintea Poloniei şi Irlandei, cu care se afla la egalitate privind scorul energiilor eoliene în luna februarie. Mai mult, România se află aproape de ţări precum Spania, Suedia, Australia şi Japonia.

Indicele general, care include punctajele pentru toate categoriile de energie regenerabilă - eoliană, solară, geotermală şi biomasă - plasează în continuare România pe locul 14 privind atractivitatea pieţei locale pentru dezvoltarea de proiecte energetice în toate aceste domenii.

Conform ultimelor date publice, producătorii de energie electrică din surse regenerabile au început deja să încaseze sume importante din partea statului român, ca urmare a cantităţilor livrate în primele patru luni ale acestui an. Printre cei mai mari producători se numără CEZ, Enel şi Energias de Portugal.

Raportul Ernst & Young relevă o evoluţie surprinzătoare pentru Japonia, care urcă trei locuri în clasament şi se plasează pe poziţia a zecea, ca urmare a unor investiţii majore în proiecte de energie eoliană.

Indicele Ernst & Young analizează trimestrial cele mai atractive 40 de ţări din lume privind piaţa internă de energie regenerabilă, infrastructură şi compatibilitatea acestora cu tehnologiile individuale.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările