România nu mai importă produse animale din Ucraina şi Republica Moldova

România nu mai importă produse animale din Ucraina şi Republica Moldova

România nu mai importă produse animale din Ucraina şi Republica Moldova

România a interzis importul tuturor produselor de origine animală din Ucraina şi Republica Moldova, inclusiv prin micul trafic de frontieră, după ce în cele două ţări vecine au fost raportate cazuri de pestă porcină africană, a spus astăzi ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Ştiri pe aceeaşi temă


Există, însă, o proabilitate de circa 70% ca porcii mistreţi să aducă pesta porcină în România.

Importurile au fost interzise deoarece există riscul, spre exemplu, ca „salamul din carne de vită să „conţină şi urmă de carne de porc", a declarat Irimescu la Digi 24.

Dacă pesta porcină africană ar intra şi în România, „toţi porcii afectaţi vor fi ucişi şi incineraţi, eventual îngropaţi în anumite condiţii", a menţionat Irimescu.

Pesta porcină africană este cauzată de un virus, boala fiind întâlnită la porcii domestici şi porcii mistreţi europeni de toate vârstele, indiferent de gen. Oamenii nu se pot infecta cu acest virus.
Virusul poate determina pagube importante prin procentul ridicat de mortalitate, prin dificultăţile de eradicare a bolii şi prin restricţiile impuse comerţului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările