România şi Georgia au semnat un memorandum pentru reactivarea liniei de feribot Constanţa-Batumi

România şi Georgia au semnat un memorandum pentru reactivarea liniei de feribot Constanţa-Batumi

Linia de feribot dintre porturile din Georgia şi România va fi reactivată în viitorul apropia

Viceministrul georgian al Economiei, Natia Mikeladze, şi secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Nicuşor Marian Buică au semnat, vineri, un memorandum de înţelegere care va permite reactivarea liniei de feribot Constanţa-Batumi, scrie publicaţia Trend.az, citată de Mediafax.

Memorandumul de înţelegere privind cooperarea bilaterală în domeniul transportului va permite reactivarea liniei de feribot dintre porturile din Georgia şi România în viitorul apropiat, potrivit Ministerului Economiei de la Tbilisi.
 
Tototată, documentul semnat în capitala Georgiei va facilita dezvoltarea legăturilor de transport între cele două ţări şi crearea de noi locuri de muncă.
 
Memorandumul a fost semnat cu ocazia vizitei în Georgia a unei delegaţii a Ministerului Transporturilor din România, care a început la 23 octombrie.
 
În timpul vizitei, membrii delegaţiei române au vizitat porturile georgiene Batumi şi Poti, unde au avut întâlniri cu autorităţile locale şi cu reprezentanţi ai unor companii private interesate să investească în reluarea liniei de feribot.
 
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a convenit, la 3 septembrie, cu omologul din Georgia, Grigol Vaşadze, reactivarea liniei de feribot dintre Constanţa şi Batumi, arătând că speră ca în viitor să se ajungă la rezultate concrete în privinţa acestui subiect.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările