România, în discuţii la Baku pentru importul de petrol şi gaze - presa azeră

Preşedintele companiei de stat de petrol şi gaze din Azerbaidjan (SOCAR), Rovnag Abdullayev, a primit ieri vizita unei delegaţii române conduse de Tudor Şerban, ministru-secretar de stat pentru probleme energetice din Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, scrie publicaţia Azerbaidjan Business Center.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit publicaţiei, care citează reprezentanţii SOCAR, în timpul întâlnirii, oficialul român a arătat interesul companiilor din ţara sa de a activa pe piaţa de petrol şi gaze din Azerbaidjan şi disponibilitatea de a importa petrol din Azerbaidjan pentru a-l rafina în România.

Totodată, Şerban a precizat că România vrea o relaţie de lungă durată între cele două ţări pentru importul de gaze azere.

La rândul său, preşedintele SOCAR a arătat interesul Azerbaidjanului pentru diversificarea rutelor de export al gazelor şi ţiţeiului şi disponibilitatea pentru a analiza proiectele prezentate de Europa. El a spus că există oportunităţi mari de colaborare între cele două ţări.

Delegaţia română efectuează o vizită în capitala azeră, Baku, în perioada 1 - 5 februarie 2010.

Şerban este şeful grupului pentru importul în România al gazelor din Azerbaidjan prin Georgia şi Marea Neagră (proiectul White Stream), menţionează publicaţia azeră.

Azerbaijanul şi-a planificat creşterea producţiei de gaze de de două sau trei ori, poate chiar mai mult, declara, în urmă cu câteva zile, preşedintele statului caspic, Ilhan Aliyev, la forumul de la Davos. „Pentru a ajunge la o astfel de ţintă avem nevoie de mai multe conducte", a spus el.

Azerbaidjan este primul stat care s-a oferit să livreze gaze prin conducta Nabucco.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările