România se digitalizează: IT-ul, pe primul loc în creşterea serviciilor prestate companiilor

România se digitalizează: IT-ul, pe primul loc în creşterea serviciilor prestate companiilor

Serviciile prestate companiilor au crescut cu 7,3%, dar IT-ul a urcat cu 24,4%

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal companiilor a crescut în primul trimestru, faţă de primele trei luni ale anului trecut, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 7,3%, respectiv cu 7,4%.

Evoluţia a fost influenţată în principal de creşterile înregistrate la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (de 24,4%, serie brută), transporturi (10,8%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (3,7%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (2%) şi la comunicaţii (0,8%). 
 
În martie, indicatorul a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 10% şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,4%.
 
Faţă de martie 2014, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a urcat atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 7,6%, respectiv cu 8,2%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: