România caută turişti pe piaţa rusă

România caută turişti pe piaţa rusă

Delta Dunării este una din destinaţiile care ar putea să-i atragă pe ruşi

Reprezentanţii mai multor asociaţii de agenţii de turism din România, dar şi ai Autorităţii Naţionale pentru Turism se află la Moscova pentru a prezenta touroperatorilor ruşi ofertele de vacanţă de pe plaiurile mioritice.

România le propune ruşilor pachete de vacanţă pentru litoral şi Delta Dunării, dar şi circuite în Bucovina şi Maramureş, potrivit Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).  Agenţiile româneşti de turism vor să le mai prezinte ruşilor şi potenţialul turismului balnear, în care s-au făcut investiţii majore în ultimii ani. Toate aceste oferte sunt prezentate în faţa a peste 100 de agenţii de turism din Rusia.

„Avem Delta Dunării, recomandată de CNN ca destinaţie de vacanţă în 2016, Bucureştiul, Sibiul, Braşovul, Timişoara, oraşe potrivite pentru city-breakuri, avem Transilvania cu castele şi biserici fortificate, recomandată şi ea de Lonely Planet ca destinaţie pentru vacanţa din acest an. O mare provocare pentru noi este ca numărul de 30.000 de turişti ruşi înregistraţi anul trecut în România să crească semnificativ începând cu acest an“, a declarat preşedintele ANAT, Aurelian Marin. Potrivit acestuia principalul produs căutat de ruşi este pachetul all-inclusive de care beneficiază în destinaţii din Bulgaria şi Turcia.

Curse charter pentru litoralul românesc

Independent de demersurile ANAT, reprezentanţii Asociaţiei Litoral - Delta Dunării (ALDD) au avut deja contacte cu principalii touroperatori din Rusia şi au luat deja în calcul să înceapă negocieri pentru introducerea de linii charter din marile centre industriale din Rusia către litoralul românesc.

Unul din cei mai importanţi touroperatori ruşi, KMP Group, s-a arătat interesat de pachete pentru turiştii VIP pentru hoteluri de 4 şi 5 stele, în cele mai bune locaţii din România.

„România devine acum o destinaţie de interes, în actualul context de piaţă, pentru touroperatorii ruşi. (...) Pe noi ne interesează să introducem o linie charter către Litoral şi Deltă şi să promovăm destinaţii şi locaţii românesti de succes pentru a putea atrage turiştii ruşi. Continuăm să solicităm cu fermitate Ministerului Economiei să susţină o campanie de promovare a României pe piaţa rusă“, susţine preşedintele ALDD, Corina Martin.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările