Revoluţie în zbor: Scaunele din avioane prind „aripi“ FOTO

Revoluţie în zbor: Scaunele din avioane prind „aripi“ FOTO

Prototipurile au fost prezentate la Londra, în cadrul summitului Aircraft Cabin Innovation 2019. FOTO Inovativereport.com

Mai multe companii au prezentat recent la Londra o multitudine de prototipuri inovatoare ale scaunelor din avioane, ce pot deveni extrem de confortabile chiar şi pentru un zbor lung.

Prototipurile au fost prezentate săptămâna aceasta la summitul Aircraft Cabin Innovation 2019, care a avut loc la Londra, scrie CNN.
 
Noul design propus de compania de design New Territory foloseşte "aripi căptuşite" care se pliază manual pe ambele părţi ale spătarului scaunului, atât în interior cât şi în exterior, permiţând atât confidenţialitatea spaţiului privat, cât şi un loc confortabil pentru odihnă. Totodată, pasagerul poate utiliza una sau ambele aripi, în funcţie de preferinţe, iar compania spune că acestea sunt robuste şi rezistente. 
 
 
Numit „Interspace”, prototipul creat de Luke Miles, dispune de o flexibilitate care intrigă, scrie CNN. „Modelele scaunelor aflate deja în circulaţie au experimentat amortizarea gâtului. (...) Prototipul scaunului care a fost prezentat la lansare a fost un design uşor din fibră de carbon, dar proiectantul insistă că aripile pot fi montate pe majoritatea scaunelor existente, indiferent de materialul lor.
 
 
Miles spune că este în negocieri cu câţiva transportatori care au dat dovadă de interes.
 
În conformitate cu tendinţa către experienţe de zbor mai personalizate, bazate pe date, New Territory doreşte să adauge şi tehnologia de recunoaştere a feţei.


Ideea este că, pe măsură ce aripa scaunului recunoaşte că ai adormit, va opri automat filmul care rulează pe ecran. „Este vorba despre activităţi tehnologice foarte subtile”, spune Miles.
 
Alte modele inovatoare de scaune
 
Alţi producători de scaune de avion au analizat, de asemenea, modalităţi de reimaginare a prototipului tradiţional al scaunului de avion fără a sacrifica spaţiul preţios al cabinei.
 
La Aircraft Interiors Expo 2019 (AIX) din 2019, CNN Travel a testat ideea de şedere ca pe o canapea, care combină trei scaune economice într-unul, permiţând partenerilor călători să se întindă împreună, aşa cum ar fi în camera de zi, sau „fluturaşii solo” pentru a se întinde afară şi te simţi confortabil.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: