Regulile după care vor funcţiona plajele, de la 1 iunie. Românii vor putea sta doar pe şezlong

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plajele din România se vor deschide începând cu data de 1 iunie, însă există câteva reguli impuse de autorităţi pentru a ne putea relaxa la malul mării.

Mai precis, la plajă se va sta doar pe şezlong, între şezlonguri trebuie păstrată o distanţă de cel puţin 2 metri, iar intrarea şi ieşirea de pe plajă se vor face organizat, în baza unor reguli stabilite de autorităţi, pentru a nu se crea „busculade”.

„Se revine la circulaţia liberă a persoanelor în interiorul României. Hotelurile sunt deschise, terasele sunt deschise, plajele sunt deschise, evident trebuie să respectăm nişte reguli şi la plajă, 2 metri între sezlonguri, plajă numai pe sezlong, tocmai pentru a nu se înghesui lumea, reguli şi la ieşire şi la intrare, astfel încât să nu se creeze busculade pe plajă. Cred că este un prim pas spre normalitate.”, a declarat ministrul Economiei Virgil Popescu, la postul B1TV.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat joi Hotărârea nr. 26, care cuprinde toate măsurile de relaxare care intră în vigoare de la 1 iunie.

Referitor la plaje, documentul arată: „Începând cu data de 1 iunie, accesul persoanelor pe plaje se realizează doar cu asigurarea obligatorie de şezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între şezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite şi cu respectarea normelor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri, ministrului sănătăţii şi ministrului mediului, apelor şi pădurilor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite