Reacţia Tarom după ce UE a suspendat zborurile cu Boeing 737 Max. Compania a comandat cinci astfel de aeronave

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Tarom susţine că directiva UE de a suspenda zborurile cu Boeing 737 MAX-8 şi 9 nu o afectează, deoarece cele cinci aeronave de acest tip comandate de operatorul aerian naţional intră în construcţie abia spre finalul anului 2021.

„Directiva EASA de a suspenda zborurile cu aparatele Boeing 737 MAX-8 şi 9 nu afectează compania TAROM, pentru că nu operăm astfel de aeronave. Aeronavele comandate de TAROM, tip 737 MAX 8, sunt programate de intre în construcţie la finalul anului 2021. Nu dorim, sub nicio formă, să speculăm asupra unor aparate de zbor care încă nu există”, clarifică reprezentanţii companiei, într-un comunicat.

 „Echipele tehnice TAROM şi echipajele noastre garantează siguranţa totală a zborurilor noastre”, dă asigurări compania.

De asemenea, reprezentanţii Tarom transmit că aşteaptă concluziile investigaţiilor referitoare la tragedia din Etiopia şi îşi exprimă „regretul profund faţă de tragedie”. „Este un eveniment devastator pentru întreaga lume, un eveniment care are ecouri puternice, în special în lumea aviaţiei civile”, se arată în comunicatul citat.

„Tarom conştientizează nevoia stringentă de informaţii referitoare la siguranţa aeronautică, mai ales în contextul producerii tragediei ariene din Etiopia. Transmitem, cu acest prilej, un mesaj de siguranţă totală tuturor pasagerilor noştri. Ne bazăm pe faptul că transferul de încredere care se produce în momentul în care orice pasager urcă la bordul unei aeronave Tarom este şi va rămâne intact, inclusiv în acest context care provoacă proliferarea multor speculaţii şi incertitudini în spaţiul public. Compania Tarom este în permanenţă atentă la comunicările oficiale venite din partea autorităţilor şi constructorilor de aeronave. Menţinem un dialog constant cu toate părţile implicate în asigurarea siguranţei zborurilor noastre”, mai susţin reprezentanţii.

Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) a decis, marţi seară, suspendarea zborurilor avioanelor Boeing 737-8 Max şi 737-9 Max în spaţiul Uniunii Europene, după accidentul aerian din Etiopia, soldat cu 157 de morţi.

Decizia survine după ce autorităţile aeronautice din Regatul Unit, Franţa, Irlanda, Austria, Olanda, Italia, Belgia şi Norvegia au suspendat accesul acestui tip de avion în spaţiul aerian al acestor ţări. Situaţia legată de acest avion este complicată şi în Statele Unite, unde pasagerii refuză să urce la bord.

Max 8 este tipul de avion deţinut şi de Lion Air, care a căzut în Marea Java din Indonezia, în luna octombrie a anului trecut, în condiţii similare, ridicând întrebări privitoare la eventuale probleme tehnice ale noului model de Boeing 737, care a intrat în serviciu în anul 2017.

Două companii româneşti au comandat aeronave Boeing 737-8 Max şi 737-9 Max.

Compania TAROM a semnat în iulie 2018 o comandă pentru cinci avioane noi Boeing 737 MAX 8, ce vor fi livrate în 2023.

Compania Blue Air  a comandat 12 aeronave tip Boeing 737 MAX 8, iar termenul de livrare începe cu a doua jumătate a acestui an. Blue Air a publicat pe pagina de Facebook oficială a companiei un mesaj în care reafirmă prioritatea pe care o acordă siguranţei pasagerilor şi subliniază că aşteaptă concluziile anchetei oficiale condusă de autorităţile etiopiene împreună cu NTSB şi Boeing.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite