Reacţia Banca Transilvania la prăbuşirile de pe bursă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunile Banca Transilvania au înregistrat, luni, una dintre cele mai mari scăderi pe Bursa de la Bucureşti, imediat după ce consilierul premierului, Darius Vâlcov, a detaliat cum va fi calculată taxa pe activele bancare. Reprezentanţii băncii au explicat că dezbaterile sunt făcute fără ca industria să fie consultată, în vreun fel.

Banca Transilvania urmăreşte cu atenţia ştirile şi declaraţiile din presa naţională referitoare la taxa asupra activelor instituţiilor de credit, analizând situaţia de la primul anunţ din presă realizat în 18 decembrie 2018. Dezbaterea referitoare la nivelul şi metoda de calcul a taxei este în desfăşurare şi în afara sistemului bancar, fără implicarea reprezentanţilor pieţei bancare. Din moment ce normele metodologice de aplicare a normei legale nu au fost încă publicate, Banca Transilvania nu este în măsură să emită o analiză de impact concludentă. Emitentul va informa cu promptitudine acţionarii şi investitorii imediat ce va obţine informaţii concludente referitoare la cele indicate mai sus”, a transmis Banca Transilvania, într-un comunicat publicat pe bursă.

La această oră, acţiunile băncii se prăbuşesc cu circa 9,58%.

De asemenea, toţi indicii principali ai bursei de la Bucureşti sunt „pe roşu”, la fel şi cei al marilor companii listate.

Darius Vâlcov, strategul economic al PSD, a clarificat, luni, că taxa pe activele bancare, aşa-zisa „taxă pe lăcomie”, se va calcula şi plăti trimestrial, ceea ce înseamnă ca taxa anuală va fi de 1,2%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite