Reacţia Auchan la amenda Consiliului Concurenţei

Reacţia Auchan la amenda Consiliului
Concurenţei

Retailerul francez Auchan susţine că va contesta în instanţă decizia Consiliului Concurenţei de a amenda supermarketurile cu 19 milioane de euro pentru vânzarea la suprapreţ a unor produse.

Ştiri pe aceeaşi temă

Auchan susţine că nu a încălcat legea concurenţei şi că va contesta în instanţă decizia instituţiei de concurenţă.

Reacţia Auchan:                        

„În cadrul investigaţiei care a vizat presupuse fapte anticoncurenţiale aferente perioadei 2006-2014, Auchan România a prezentat Consiliului Concurenţei toate probele şi argumentele pe care le-a considerat concludente şi relevante în vederea demonstrării faptului că nu a încălcat legea concurenţei.

Este important să precizăm că, încă de la înfiinţare, Auchan România practică o politică de discount generalizat, cu toate preţurile mici, permanent, ceea ce nu permite, nici măcar accidental, realizarea de înţelegeri cu furnizorii, prioritatea companiei fiind de a avea cele mai mici preţuri în favoarea clienţilor şi de a fi competitivă. În acest context, presupusele fapte anticoncurenţiale în legătură cu 3 furnizori dintr-un portofoliu de aproximativ 1.500 de parteneri, cu care Auchan România colaborează în mod constant şi durabil, ar fi avut ca efect practicarea de preţuri ridicate, aspect ce este contrar politicii noastre comerciale, principiilor şi valorilor fundamentale ale companiei.

Am luat act de decizia luată de Consiliul Concurenţei, anunţată în comunicatul transmis astăzi şi ne rezervăm dreptul de a o contesta în instanţă”.

Şi Cora a anunţat că va contesta în instanţă amenda Consiliului Concurenţei.

Joi, Consiliul Concurenţei a sancţionat şapte companii active pe piaţa comercializării produselor alimentare din România (3 retaileri şi 4 furnizori ai acestora) cu amenzi în valoare totală de 87.713.336 lei (aprox. 18,8 milioane euro). Potrivit instituţiei, sancţiunile au fost aplicate în cadrul investigaţiei privind fixarea preţurilor între retailerii Auchan, Cora şi Carrefour şi furnizorii acestora, în perioada 2010-2016.

Consiliul Concurenţei a constatat că în anumite cazuri preţurile de vânzare la raft nu se stabileau conform regulilor de piaţă prin raportul dintre cerere şi ofertă, ci furnizorul şi retailer-ul stabileau un pret fix sau minim pentru revânzarea produselor către consumatorul final. Această practică conduce la preţuri mai mari pentru consumatorul final, retailerul neputând să scadă preţul sub limita stabilită cu furnizorul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: