Răzvan Nicolescu, sceptic în privinţa gazoductului BRUA: Se va schimba puţin viziunea şi o să apară un alt proiect - BRUSA

Răzvan Nicolescu, sceptic în privinţa gazoductului BRUA: Se va schimba puţin viziunea şi o să apară un alt proiect - BRUSA

Fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu, crede că proiectul gazoductului BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria) nu se va realiza, însă ar putea apărea un alt proiect numit BRUSA (Bulgaria-România-Ungaria-Slovacia-Austria)

Ştiri pe aceeaşi temă

Răzvan Nicolescu, senior-expert în cadrul Deloitte şi fost ministru al Energiei a opinat miercuri că nu crede că se va realiza proiectul gazoductului BRUA. "Dacă se va realiza BRUA, părerea mea şi este o părere absolut personală şi o spun cu foarte mare deschidere, cred că nu. Şi nu cred că se va realiza nici BRUA, nici BRU. După fază I a proiectului, se va schimba puţin viziunea şi o să apăra un alt proiect despre care nu s-a discutat până acum şi care se numeşte BRUSA: Bulgaria-România-Ungaria-Slovacia-Austria", a spus Răzvan Nicolescu, citat de Hotnews.  
  
Prima fază a proiectului include construirea unei conducte de 478 km între nodul tehnologic Podisor, de lângă Bucureşti, şi cel din Recaş, la 30 km distanţă de Timişoara, în vestul ţării, precum şi auxiliare, sisteme de supraveghere hardware şi software de ultimă generaţie, şi trei staţii de compresoare de gaz, care urmează să fie plasate de-a lungul traseului.
 
Spre finalul lunii februarie, BERD a acordat Transgaz un împrumut de 60 milioane de euro pentru realizarea acestui proiect.
 
Anterior însă, companiile de transport al gazelor din România şi Ungaria (Transgaz şi FGSZ) au organizat licitaţii pentru rezervarea unei capacităţi de transport al gazelor de aproximativ 4 miliarde mc gaze/an, prin conducta BRUA, acestea fiind câştigate de trei firme din Ungaria, care nu au fost numite de premierul ungar Viktor Orban atunci când a făcut anunţul. 
  
Licitaţiile au fost organizate în condiţiile în care Ungaria a decis vara trecută ca BRUA să se oprească pe teritoriul său, fără a mai ajunge în Austria, gazele urmând să fie redirecţionate pe alte rute, către Slovacia, Ucraina, Serbia şi Croaţia.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările